Search
Close this search box.

Pravica do odstopa od nakupa,vračilo blaga

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in blago vrne ponudniku na naslov : Amon trade,d.o.o. Tolsti vrh 93b, 2390 Ravne na Koroškem.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od že poslanega blaga, je strošek vračilablaga.Blago je potrebno vrniti prodajalcu najpozneje v roku 14 dni po posredovanem sporočilu o odstopu.Vrnjenih paketov z odkupnino ne sprejemamo !

Prejeto blago mora biti nenošeno,nepoškodovano, v nespremenjeni količini in obliki, z etiketo, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil zato kriv potrošnik.

V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe, vrne vsa prejeta plačila.Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov. Potrošnik ne more zahtevati ppvračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.Pri prodajnih pogodbah lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predlož dokazila, da je blago poslal nazaj. Razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago. Če je potrošnik blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izoči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu iz prvega odstavka 43.č člena tega zakona, razen če podjetje ponudi, da samo prevzame vrnjeno blago.Šteje se, da potrošnik pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Potrošnik v zvezi z odstopom od pogodbe krije samo stroške vračila blaga, razen če te stroške krije podjetje ali če podjetje predhodno ne seznani potrošnika, da ga bremeni ta strošek.

Obrazec za vračilo blaga, zahtevajte ga na mail info@viyabutik.si ,oziroma ga najdete na naši spletni strani TUKAJ.